Team Korteland Auto's in Rijswijk

Over Korteland Auto's

Korteland Auto's: al 85 jaar hét adres in Rijswijk voor eerlijke autoservice

Voor de 'echte' Rijswijker behoeft Korteland Auto's geen introductie. Dit autobedrijf werd in 1937 opgericht aan de Oranjelaan in Oud Rijswijk, en heeft sindsdien heel veel klanten uit Rijswijk én omstreken aan een goede auto geholpen. Sinds 1999 is Willem Bok de eigenaar. Samen met zijn zoon Jesse bestiert hij de verkoopafdeling en werkplaats. In 2022 viert Korteland Auto's zijn 85-jarig jubileum. 

In de showroom aan de Oranjelaan vind u moderne occasions, die in prijs variëren van ongeveer 3.500 tot 20.000 euro. Geen 'gladde' verkooppraatjes, maar verkopers die rustig naar de wensen van hun klanten luisteren. Eigenaar Willem Bok probeert mensen altijd te benaderen zoals hij zelf graag benaderd word. "We vinden het prettig de klanten te leren kennen."

Die goede band met klanten, niet alleen uit Rijswijk maar ook ver daarbuiten, is misschien wel de grootste succesfactor van Korteland Auto's. Willems zoon Jesse, die zijn vader als kind al hielp in het bedrijf, verkocht drie auto's aan één familie, binnen een jaar tijd.  Bij Korteland Auto's is de duurzame relatie veel belangrijker dan één keer scoren. 

Eer en geweten

Bij Korteland Auto's zijn de klanten geen nummer en leveren ze ook graag onderhoud aan de auto's die ze verkopen. Dat onderhoud plegen Willem, Jesse en hun collega's naar eer en geweten. "Als we bij een onderhoudsbeurt een luchtfilter zien dat nog niet aan vervanging toe is, vervangen we het niet." 

Mensen komen ook langs om bijvoorbeeld hun bandenspanning te laten checken. Of om een lampje te laten vervangen. "Veel mensen worden even tussendoor geholpen, dat doen we graag."

'Als we het niet hebben, gaan we voor je zoeken'

Wat voor auto iemand ook wil, bij Korteland hebben ze het. En anders vinden ze het wel. Eigenaar Willem legt uit: "Als mensen iets willen dat ik niet heb staan, zeg ik: maak maar een verlanglijstje. Dan gaan we voor u zoeken." Wie een occasion zoekt en direct naar Korteland in Rijswijk gaat, bespaart zichzelf een hoop tijd, ellende en soms kosten.  

De bewering dat Korteland Auto's een begrip in Rijswijk is, is niet overdreven. In 2022 is het 23 jaar geleden dat Willem de zaak overnam, en in die tijd zijn er diverse ontwikkelingen geweest. Het internet was in 1999 net in opkomst, en die ontwikkeling heeft doorgezet, met een goede website tot gevolg. En op dit moment begint elektrisch rijden in de tweedehands markt door te dringen. Voor alle ontwikkelingen op autogebied volgt het personeel interne opleidingen om up-to-date te blijven.  

Korte lijnen, eerlijkheid en dat er gedaan wordt wat er is beloofd. Die factoren maken Korteland Auto's al 85 jaar tot een geliefd Rijswijks begrip.

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs in de werkplaats aan de Oranjelaan 42 of Geestbrugweg 19 in Rijswijk. De koffie of thee wordt graag voor u gemaakt!